zondag 21 juni 2015

10 km run in Rome

In 2010 heb ik de marathon van Rome gelopen voor het goede doel, het Diabetes Fonds. Gisteren 20 juni was er een 10 km loop in het centrum van Rome "Corri Roma". Deze loop deed me denken aan de marathon van een paar jaar geleden. Hardlopen door de eeuwige stad. Wat een geweldige ervaring was dat toch.

Maar nu, met deze run, startten we en finishten we op de Piazza del Popolo. Ook niet verkeerd, integendeel. Deze Piazza is in het verlengde van de Via del Corso, en op een steenworpafstand van Villa Borghese.

Hier het parcours van de 10km door het centrum van Rome:


De wedstrijd begon om 21.00 uur in de avond. Samen met vrienden vertrokken vroeg met de auto uit Chiusi, Toscane naar Rome. We maakten er een dagje uit van. Voordat we de stad ingingen, wilden we eerst een bezoek brengen aan Cinecittà, de cinema stad in Rome. Daar is de tentoonstelling van Steve McCurry "Oltre lo Sguardo". Erg indrukwekkend. Voor wie van fotografie houdt, en van Rome is deze tentoonstelling absoluut een bezoek waard. Van 18 april tot 20 september kun je er terecht.

Voor meer informatie over de tentoonstelling Oltre lo Sguardo, lees dan deze blog: Roads to Rome.Daarna reden we met de auto via "Via Tuscolana", richting de San Giovanni kerk door het centrum naar de parkeergarage van Villa Borghese. Het regende ongelooflijk hard, waardoor we een tijdje in de auto hebben moeten wachten voordat we uit konden stappen. We hadden helemaal niks gepland waar we heen wilden. Maar lekker struinen en om je heen kijken in een stad als Rome is ook super relaxed.

Eerst gingen we een ijsje eten bij Giolitti. Een van de bekendste en mijn favoriete ijssalons in Rome.


Nadat we de AS Roma store onveilig hadden gemaakt, nou ja ik niet natuurlijk, en ook de Nike Store hadden geplunderd gingen we ons startnummer ophalen.


Zoals gewoonlijk was het erg druk in de stad. Er waren niet alleen veel toeristen, maar ook veel deelnemers voor de wedstrijd. Ja, wie wil er niet door het centrum van Rome hardlopen?
Het was een geweldige 10 km wedstrijd. Goed georganiseerd. Alles liep door het centrum en om elke 3 km had je een drankenpost. Ik heb geen supertijd gelopen. 10 km in 46 min en 45 seconden is niet slecht. Zeker niet voor iemand die momenteel niet veel loopt. En daarbij was het parcours niet plat. Op mijn Garmin stond een gemiddelde van ongeveer 4.37/km. Hmm. Maar, dit heeft me wel weer extra gemotiveerd om meer te gaan trainen, ondanks dat het seizoenswerk is begonnen. Het is momenteel erg druk namelijk. Het is heerlijk, lekker om weer hard te lopen. Geen idee wanneer weer mijn volgende wedstrijd is. Maar meer trainen ga ik zeker weten!
1 opmerking:

  1. Lijkt me een heerlijke ervaring om Rome al lopend te verkennen. Denk dat dit op een gewone dag niet echt mogelijk is, gezien de drukte?

    BeantwoordenVerwijderen