donderdag 4 juni 2015

I vini nel Mondo festival in Spoleto Umbrie

Elk jaar is het wijnfestival in Spoleto I vini nel Mondo. Dit jaar was de 10e editie. Vorig jaar was ik er ook geweest, en dit jaar besloot ik er weer heen te gaan. Voor 20 Euro kreeg je een glas en 8 bonnetjes om 8 (verschillende) soorten wijnen uit heel Italië te proeven.

Ik was eerst op bezoek bij een villa in Spoleto die Villa in Umbria verhuurt. Villa Ecologica is een mooie vrijstaande villa met zwembad in de Umbrische natuur. Ik kreeg daar mijn eerste Reiki behandeling. Elisabetta is de eigenaar van Villa Ecologica, en daarbij is ze Meester in Reiki. Een hele bijzondere en interessante ervaring! Ik heb hier een blog over geschreven.

Spoleto vind ik een leuke stad in Umbrië. Het is zoals ze hier zeggen: "Spoleto è rimasta nel mio cuore". En inderdaad Spoleto heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb daar mijn "roots" liggen. Het is een van de eerste stadjes in Italië die ik bezocht heb. Daarna heb ik er in 2008 gekampeerd en in 2011 heb ik in Strettura gewerkt. Een klein plaatsje aan de Via Flaminia. De oude weg die Rome met het Noorden verbindt. De afstand van Strettura naar Spoleto is maar een paar kilometer. Strettura is bekend om haar zoutloze brood. Het brood waarvan ze ook bruschette maken.

In die periode ben ik begonnen met het schrijven van mijn blog "Supertramp in Italy".

Bij het wijnfestival heb ik geprobeerd me te verdiepen in de wijnen die men kon proeven. In de Rocca Albornoziana en in de Chiostrò San Nicolò waren de proeverijen. Er was zo ontzettend veel keus uit wijnen.. Te veel om op te noemen. Van een Spumante Brut uit Trento tot wijn uit Salento Puglia. Ze waren allemaal erg lekker.

En uiteraard : "Quando si beve, si mangia." Lekkere hapjes van Ciotti "Antichi Sapori.Geen opmerkingen:

Een reactie posten