vrijdag 17 mei 2013

Toscane

Sinds een week ben ik in Toscane. Fijn om weer hier te zijn. Alsof ik niet ben weggeweest. Alleen het
Strada del Vino
weer zit helaas niet erg mee. Veel bewolkt en regen. En dat voor deze periode! Maar Toscane blijft mooi ondanks dat het weer wat niet helemaal mee zit.
Ik woon en werk momenteel in Castagneto Carducci. Een plaatsje ten zuiden van Cecina, de Etruskische Kust. Het hotel waar ik werk heet hotel Bambolo. Een drie-sterren hotel vlakbij de Toscaanse kust. Tegenover het hotel is het restaurant, waar je ontzettend lekker kunt eten. Zowel vis als vlees staat op het menu. Veel locale bewoners komen er eten...dat is een goed teken!

Verder ben ik al een beetje op onderzoek uitgegaan waar te gaan hardlopen. Ook al is 27 oktober nog ver weg, maar de trainingen voor de marathon van Venetie moeten zo nu wel een beetje beginnen. Ik ben al in de pineta geweest en ik heb al wat kilometers erop zitten. Maar om niet elke keer de auto te pakken naar Marina di Bibbona, kan ik nu ook vanuit het hotel mooie routes lopen. We zitten dichtbij Bolgheri, een idyllisch plaatsje, en om er te komen heb je mooie fiets en wandelpaden. Geweldig! 

Morgen mijn eerste werkdag. Gelukkig hoef ik hier geen Tiroleser jurk aan! Er zijn momenteel niet heel veel gasten in het hotel. Maar overal waar je komt, het is gewoon erg rustig in Toscane met de toeristen. In juli en augustus zitten we zo goed als zeker volgeboekt. Maar voor nu en juni is het best zorgwekkend. Ik heb onlangs een samenwerking tussen Bambolo en Cycletours geregeld. Een touroperator in Nederland. Vanuit het hotel kun je prachtige fietsroutes maken. En Cycletours is daar gespecialiseerd in. We verhuren ook fietsen en we organiseren fietstochten. De eigenaar van het hotel, Roberto, kent de omgeving op zijn duimpje. Hij weet de gasten goed te informeren waarheen te gaan voor mooie stranden, lekker eten en leuke dorpjes. En binnenkort ik dus ook..In de zomer is er veel te doen in Toscane, dan zijn hier veel locale evenementen, zoals de Sagra van de Cacciucco, de Sagra van de Cinghiale, de Sagra van..... Het woord "sagra" staat voor "festival" of "volksfeest". Dus bij elk festival wordt gegeten en gedronken. Ikzelf ben al bij een aantal Middeleeuwse feesten en festivals geweest. Zowel in Umbrie als in Toscane. Een super leuke ervaring. Ik kan het iedereen aanraden. Dat is gewoon een keer anders dan anders..
Cinghiale (everzwijn) in umido

Geen opmerkingen:

Een reactie posten