woensdag 25 januari 2012

wijnen uit Umbria bij de conferenties Umbriabeecoming in Nederland

Tijdens onze "Bee" tour (promotietoer festival Umbriabeecoming) in Nederland hebben wij ook wijnproeverijen gehouden. De wijnen die wij hadden meegenomen uit Umbrie kwamen uit Montefalco (Perugia) en San Gemini (Terni).

Colleciocco - Montefalco
Lamberto Spacchetti van de cantina Colle Ciocco runt samen met zijn broer de boerderij waar de olijfolie en wijnen worden gemaakt. Dichtbij het middeleeuws dorpje Montefalco is de cantina. Vanuit daar heb je een fraai weids uitzicht over het glooiende heuvelland van Umbrie. Wandelingen maken in die omgeving is mogelijk. Iedereen is van harte welkom in de cantina om de wijnen en de olijfolie te proeven. Bij de wijnen krijg je lekkere hapjes, zoals de bruschetta all'olio.
Montefalco staat bekend om de Sagrantino wijn. De sagrantino druif groeit alleen maar in de omgeving van Montefalco. Deze wijn is krachtig, heel lekker bij rood vlees en pittige oude kazen.

De wijnen uit Montefalco bij de proeverijen:
- Montefalco Rosso: rode wijn (70% Sangiovese, 15% Sagrantino en 15% Merlot) Lekker bij risotto en pasta met truffel.
- Clarignano Umbria Bianco: witte wijn (50% Grechetto en 50% Viognier) Lekker bij visgerechten.
- Montefalco Sagrantino Passito: dessert wijn (100% Sagrantino) Lekker na het eten, bij een dolce.

Met de olijfolie van Lamberto hebben we tijdens de conferentie in Maastricht de "verse" pasta met truffel gemaakt. Francesca, onze collega uit Sardinië, heeft voor 45 man gekookt. Haar vader is kok en heeft een eigen restaurant in Terni. Ervaring heeft ze... De pasta was heerlijk.

Voor informatie over de wijnen en olijfolie uit Montefalco: www.colleciocco.it

Cantina Ponteggia - San Gemini Marco Cecchetti, eigenaar van de cantina Ponteggia is sinds kort zelfstandig ondernemer en doet dit werk met passie. Het bijzondere aan deze cantina is dat ze ook rose maken. Een wijn die niet zo bekend staat in Italië. De "Eva". Vorig jaar tijdens het festival Umbriabeecoming hebben we een proeverij bij hem gehad.
De omgeving van San Gemini is prachtig. En dat weet ik nog maar al te goed. Ik liep in die omgeving hard. Mijn voetstappen liggen daar voor mijn marathon in Amsterdam. Mooie herinneringen...Marco en zijn familie zijn enorm gastvrij. Ze doen er veel aan om een goed product op de markt te brengen. En omdat ze ons gesponsord hebben, willen we hen graag helpen meer naamsbekendheid te geven in het buitenland. Ik heb ervoor gezorgd dat ze tijdens onze radio uitzending op 17 januari "live" op de radio kwamen! De wijnen en olijfolie die zij maken zijn voortreffelijk. Vooral de rode wijn Beatrice..

De wijnen uit San Gemini bij de proeverijen:
- Beatrice: rode wijn (100% Sangiovese) Lekker bij kazen en vlees.
- Le mille Bianco: witte wijn (70% Malvasia en 30% Chardonnay) Lekker bij wit vlees (kip), vlees, antipast en zachte kazen.
- Eva: Rose (60% Sangiovese, 20% Merlot en 20% Montepulciano) Lekker bij wit vlees, verse zachte kazen, salami's, vis en wit vlees.

Cantina Ponteggia maakt naast de wijnen ook extra vergine olijfolie. Lekker voor op de bruschetta, carpaccio, salades of in soepen.

Voor informatie over de wijnen en olijfolie uit San Gemini: www.agrariaponteggia.it

Omdat Colle Ciocco en Ponteggia onze sponsors waren tijdens onze promotietoer in Nederland van het festival Umbriabeecoming doen wij graag wat voor hen terug. Buiten dat hun wijnen en olijfolie lekker zijn, zijn de producten ook betaalbaar. Umbriabeecoming stelt zich bereid om via ons mailadres: festival@umbriabeecoming.it de wijnen te bestellen. Voor vragen of informatie kunt u ook bij ons terecht.

Via deze weg wil ik alle sponsors bedanken voor hun inzet, zonder hen was het niet mogelijk geweest 5 fantastische conferenties te houden in 5 geweldige plaatsen in Nederland. Grazie1000.

Umbriabeecoming festival 28 april - 6 mei 2012 www.umbriabeecoming.it
Vanaf half februari staat het programma op de website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten