vrijdag 9 september 2011

Vantaggi Alimentari

Dit kruidenierswinkeltje is bekend in Umbria. Maakt het lekkerste brood en gebak van de streek. Zelfs uit Rome komen ze in Strettura om een kilo brood te kopen. We zitten er maar 100 km vandaan. Deze keer hadden we een workshop met een groep uit Australië. Antonella komt uit Casigliano, een dorpje hier verderop. Maar woont sinds jaren in Melbourne. Zij is docente Italiaans op een school. En met een groep is ze naar Umbrie gekomen om hen het "onbekende" en het echte Italië te laten zien. Een erg leuk en creatief programma hadden ze, waaronder andere dus ook broodbakken bij Vantaggi. Deze workshop is zo ontzettend leuk dat we dit willen gaan organiseren tijdens het festival umbriabeecoming 2012. Massimo, de eigenaar en broodbakker sinds 40 jaar, geloof ik, doet het leuk. Er wordt gegeten en zelfs ook gedronken, vino santo. Daarin doop je de zelfgemaakte zoete koekjes en mmm buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen