donderdag 10 december 2015

Nieuwe Blog SylviaItaly

Supertramp in Italy blijf uiteraard bestaan! En wellicht dat ik er zo nu en dan wat publiceer. Maar ik ben een nieuwe weg ingegaan met wijnen uit Toscane waardoor ik blogs en informatie met jullie zal delen via een andere website:

SylviaItaly


SylviaItaly staat voor "Italië expert", vakantie in Venetië, en wijnen uit Montepulciano, Toscane. Op mijn nieuwe site vind je informatie over mijn leven in Umbrië, Italië, mijn werk, maar vooral over mijn passie voor wijnen.

Ik werk nog altijd bij Villa in Umbria waar ik me met name bezig hou met de social media en webmarkering. Hopelijk bestaat de mogelijkheid in 2016 wijnproeverijen te organiseren voor gasten van Villa in Umbria bij de wijnproducent waar ik voor werk : Gattavecchi
Afgelopen zomer ben ik met gasten bij de wijnkelder Gattavecchi geweest voor een proeverij. Het was een groot succes. De rondleidingen waren in het Engels, met uitleg over de geschiedenis van de familie Gattavecchi en de mooie wijnen die ze produceren. Vooral het bezoek aan de wijnkelder uitgegraven in tufsteen is bijzonder om te zien.

Gattavecchi is een historische naam in Montepulciano, Toscane en produceert sedert 100 jaar kwaliteitswijnen. Zoals Vino Nobile, Vernaccia, Toscana IGT en Riserva. Het bedrijf wordt gerund door twee broers en een zus: Luca, Gionata en Daniela.

Het wijngoed van Gattavecchi heet Poggio alla Sala. Een mooi historisch terrein ten zuiden van Montepulciano, en sinds 1977 in bezit van Gattavecchi. Daarnaast hebben ze een wijnkelder en restaurant in het centrum van Montepulciano waar je de wijnen kunt proeven, en de uitmuntende Toscaanse keuken van Lilian. Mocht je in het centrum van Montepulciano zijn, ga er zeker langs voor een lunch of diner. Je eet er heerlijk, de wijnen zijn voortreffelijk, en de eigenaren zijn gastvrij.Appartementen in Venetië verhuur ik nog altijd. De vier appartementen bevinden zich in de wijken San Marco en Dorsoduro. Het zijn prachtige locaties om een paar dagen Venetië te ontdekken. Bijvoorbeeld Appartement Traghetto is een mooi stekje. Dit appartement is uniek, want het is een van de weinige appartementen met terras aan de Canal Grande. Naast het appartement is de traghetto naar het San Marco plein, vandaar de naam Appartement Traghetto! Ikzelf heb met vrienden een paar dagen in het appartement verbleven, het is een geweldige locatie met een uitzicht om van te dromen.


De eigenaren van de appartementen hebben een visrestaurant achter Campo Santo Stefano Al Bacareto. Dit plein is niet ver van het San Marco plein, en de Accademia brug. Heerlijke visgerechten en huisgemaakte tiramisu worden uitgeserveerd. Een aanrader!

Morgen vertrek ik naar Venetië, en zal ik verslag doen op mijn SylviaItaly blog over Venetië, de stad van de spritz, romantiek, liefde, gezellige pleintjes en aardige mensen. Het is jammer dat deze stad zo ver weg ligt van Umbrië, anders zou ik er best vaker heengaan.. Venezia AILOVIU 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten