maandag 26 mei 2014

Milan Image Art Fair

Een weekendje Milaan, welja waarom niet?

Vanaf mijn huis is het ongeveer 4 uur met de trein naar Milano Centrale. Eerst met de treno regionale naar Firenze Santa Maria Novella en daarna met de Freccia Rossa, Eurostar, naar Milaan.

Een vriend van mij, waar ik verbleef, woont in hartje centrum. Op 10 minuten loopafstand van de Duomo. Ik moest gewoon echt even acclimatiseren. De drukte, het verkeer, de hectiek. Ik woon in een dorp waar schapenkaas gemaakt wordt en olijfolie. Als ik hier de deur uitloop, ren ik in de natuur langs het Trasimeense meer. In Milaan heb je nauwelijks parken. Ik vroeg me gelijk af, als ik nou hier zou willen hardlopen waar zou ik dan heen gaan? En die smog! Maar een super leuke stad Milano.

Zondag waren we uitgenodigd voor de monstra MIA: Milan Image Art Fair. "La fiera internazionale d'arte dedicata alla fotografia". Ik was mee met twee foto-experts. Sommige foto's waren werkelijk onooglijk om te zien. Maar er waren erbij... mooi!


Een lekkere lunch bij Princi, een ijsje bij GROM en natuurlijk een bezoek aan de Duomo, la Galleria, La Scala en Gallerie d'Italia Piazza Scala.  Dat laatste was vroeger een bank "La Banca d'Italia". Als je binnenloopt weet je niet wat je ziet. Wat een marmer en wat een rijkdom. En die kunstwerken uit de 18e-19e eeuw!  Prachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten