zondag 9 februari 2014

Cross running in Arezzo, Tuscany

Castiglione del Lago ligt niet ver van Arezzo, Toscane. Met ons hardloopgroepje gingen we de wedstrijd "Su e giù per le Torre di Gnicche" (12,5 km) in Arezzo lopen. Vanochtend om 7.30 uur  vertrokken we met de auto uit Castiglione del Lago... oeps! Het regende enorm. Dat wil je niet weten. Het leek wel een waterval waardoor we reden. Je zag niks meer door de ramen, alleen maar regen. En dan denk je oh oh, het is ook nog eens een cross wedstrijd. Dat is in de modder lopen! Uitglijden! Water! Vies worden!

Daar aangekomen was de organisatie weer druk bezig met allerlei lekkere dingen klaarmaken voor na de wedstrijd. Daar kijk ik natuurlijk weer naar! Dat is zo typisch Italiaans. De volgende keer moet ik daar een foto van maken! Meedoen aan een hardloopwedstrijd in Italië is super leuk. Je hoeft bijna nooit pasta of wijn te kopen. Alles krijg je mee naar huis. Na afloop kun je je rond eten met bananen en sinaasappels. Wat raar! Nee, geef mij maar bruschetta met olijfolie, een broodje porchetta (varkensvlees), stokbrood met Nutella, crostini's met paté, en ambachtelijk bier proeven. Ja da's pas lekker na een hardloopwedstrijd! Niks Gatorade! Italianen zijn fanatieke sporters, maar ook flinke eters! Zoals ik... nou ja. Dat valt best mee. Zeg maar, ik ben "una buona forchetta" m.a.w. een lekkerbekkie.

Een leuke wedstrijd deze cross loop. Mooi lopen in de Toscaanse heuvels. In de natuur, heerlijk door het land. En dat zo dichtbij Umbrië.... je zult er maar wonen!
Su e giù per le Torre di Gnicche by Supertramp1976 at Garmin Connect - Details

Torre di Gnicche Toscane
broodje porchetta!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten