zaterdag 21 april 2012

Lekker gnocchi!

Vandaag ben ik met mijn collega Marco in Valnerina geweest voor promotie van het festival Umbriabeecoming. Wat ze zeggen is waar, Umbrië is het groene hart van Italië. Zo mooi is het daar. Je kunt er niet alleen wandelen, fietsen en klimmen maar ook lekker eten! In een barretje van helemaal niks in Scheggino eet je gewoon de lekkerste gnocchi fatti in casa (huisgemaakte pasta)....Gnocchi zijn aardappelballetjes. Die kun je eten met gesmolten boter en salie, maar ook met ragu saus (voor de meesten bekend als bolognaise saus), tomatensaus en kaassaus. Maar ik had gnocchi al castrato. Castrato is varkensvlees. Heerlijk. Dat wordt veel gegeten in Umbrië varkensvlees, maar ook everzwijn en forel.

Vanmorgen hebben we een bezoek gebracht aan Strettura, de plek waar ik vorig jaar heb gewerkt. Leuk om iedereen weer gezien te hebben. Natuurlijk organiseren wij ook activiteiten daar. Zoals broodbakken en kookcursussen bij Palazzo del Papa.

Nog een week en dan begint het festival 28 april - 6 mei 2012. Om deel te nemen moet je in het bezit zijn van een Bee Card. Het festival is een geweldig "nieuw" project voor promotie van de streek. We werken hard om alles goed voor elkaar te krijgen. En het gaat ons zeker lukken. Het wordt mooi en zeker een super ervaring!

Voor informatie www.umbriabeecoming.it


Geen opmerkingen:

Een reactie posten