zaterdag 3 maart 2012

Umbria Beecoming en Castello di Montignano

Afgelopen week is onze Amerikaanse verslaggever voor het festival, Sharri Whiting De Masi, in het kasteel van Montignano in Massa Martana geweest voor een interview. Het kasteel van Montignano ligt op de groene heuvels van Umbrië, 10 min. van Todi, 20 min. van Terni en 35 min. van Spoleto. Sharri is journaliste en schrijft artikels, reportages en interviews voor o.a. het Amerikaanse tijdschrift Luxury Travel Advisor. Ze woont in Umbrië
samen met haar man Piero.

Het kasteel van Montignano is "bijna" het meest luxueuze kasteel van Umbrië. Naast de prachtige hotelkamers biedt het kasteel een compleet SPA center, een restaurant en een wijnkelder. De wijnen die worden aangeboden zijn DOC en DOCG wijnen uit Umbrië en heel Italië. In het restaurant met mooi gedekte tafels kun je genieten van de typische Umbrische keuken. Een selecte kaart met exclusieve gerechten, persoonlijke aandacht en een sfeervolle ambiance vormen de ingrediënten voor een ontspannen culinair samenzijn.

Het Umbriabeecoming festival, dat van 28 april tot 6 mei 2012 plaatsvindt, organiseert op de eerste avond van het festival een Jazz concert met diner in het kasteel van Montignano. Om meer bekendheid te geven aan het festival en de streek Umbrië is Sharri Whiting bereid geweest door middel van een interview met de eigenaar van het kasteel Giuseppe Alcini en de voorzitter van het festival Marco Angeletti, een artikel te schrijven over het kasteel Montignano en het festival Umbriabeecoming voor het Amerikaanse blad Luxury Travel Advisor.

Umbrië heeft veel meer te bieden dan de meeste reizigers weten. Umbrië is nog onontdekt, het heeft geen strand waardoor de meesten toch kiezen voor Toscane. Umbrië ligt ten hoogte van Rome en is makkelijk bereikbaar, via de twee vliegvelden van Roma (Ciampino en Fiumicino), met de trein. Binnen een uur zit je al in Terni (Umbrië). Met de auto vanuit Nederland is het een stukje rijden, maar het loont de moeite.

http://www.sharriwhiting.com/
http://www.luxurytraveladvisor.com/lta-author/sharri-whiting-de-masi
http://www.montignano.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten