woensdag 2 september 2015

rauwe ham

Ik heb afgelopen zaterdag een rauwe ham gewonnen bij een hardloopwedstrijd in Umbrië. Ik was 1e van mijn categorie. Ik was de enige, dus dat was niet zo moeilijk.

De afgelopen weken train ik weer veel. Ik heb een doelstelling voor ogen, de halve marathon in Carpi, Modena. Een snelle halve marathon waar ik een PR wil lopen. Ik denk overigens niet dat het gaat lukken, maar ik doe mijn best. Tot nu toe is mijn PR in Pisa 1.31.

Prijzen winnen bij hardloopwedstrijden in Toscane en in Umbrië is vrij normaal. In Nederland heb ik nooit iets gewonnen. En moet je nu kijken!

Ik heb dus onlangs een hele ham gewonnen. Tja, moet ik daar blij mee zijn? Bij de delicatessenwinkel bij mij om de hoek heb ik gevraagd wat het mij op zou brengen als ik de rauwe ham zou verkopen. Ik moet rekenen op 8 Euro per kilo. Een hele ham weegt ongeveer 8 kilo, dus reken maar uit.

Of ik hou de ham. Maar wat moet ik in vredesnaam met 8 kilo rauwe ham? Ik zal dan vanaf nu tot volgend jaar september ham "moeten" eten. Get, alleen al het idee.
En wat als ik het weggeef? Aan een goed doel? Dat zou misschien een optie zijn. Opsturen naar Nederland?

Hoe dan ook ik zit ermee opgescheept en ik weet niet wat ermee te doen. Daarbij heb ik ook nog een hele "capocollo" in de koelkast liggen. Gewonnen in San Savino bij een 8 km wedstrijd. En laten we het maar niet over de wijnen hebben. Ik kan een wijnkelder beginnen!

Ik ben onlangs begonnen met het verorberen van een hele salamiworst die ik heb gewonnen bij een hardloopwedstrijd in Fabro. Maar dat is me nu al aan het tegenstaan. Ik doe mijn best, maar het is veel.

Of ik snij de ham in stukken en ik laat ze vacuum verpakken. Dan kan ik elke keer een stuk opeten. Maar dan nog, met het vele hardlopen is varkensvlees elke dag niet goed. Voor iedereen is het overigens niet goed. Wel lekker natuurlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten