woensdag 25 februari 2015

Tramontana

Het voorjaar is niet ver meer, gelukkig. De temperaturen lopen soms op tot 15 graden. Het komt al voor dat je buiten kunt genieten de zon, heerlijk! Alleen vandaag liet de zon het afweten. Sinds gisteravond is de "Tramontana" komen opzetten. De Tramontana betekent "over de bergen". Deze sterke koude wind is vooral te merken in de winter. De lucht wordt aangevoerd uit de Alpen en de Apennijnen. In de ochtend bij zonsopgang is de wind het krachtigst en laat in de middag gaat de wind liggen. Bij de Tramontana zie je overdag veel kitesurfers op het Trasimeense meer, maar de Umbrische mensen over het algemeen vinden deze wind niet leuk. Ci sta sui coglioni...

Vandaag zou er markt zijn in Castiglione del Lago, maar die is dus niet geweest vanwege de harde wind. Vandaag moest ik 10 km lopen. Met een beetje tegenzin ging ik naar buiten, maar toen ik eenmaal liep vond ik het niet erg meer. Behalve met tegenwind.

De Tramontanta doet me ook een beetje denken aan de wind langs de Waterweg in Maassluis. Ook daar is het soms niet te "harden". Ik hoop alleen dat er geen "Hollands" weer is bij de Rotterdam marathon. Wind en regen, zoals ik mij ook Rotterdam kan herinneren. Op de Maasboulevard, en op de Erasmusbrug, daar kun je wegwaaien.

De voorbereidingen op de marathon verlopen prima. Ik hou me aan mijn schema. Afgelopen zondag heb ik 27 km gelopen, maandag 12 km met 14 km in het huur, dat is gemiddeld 4.25/km. Dat kan ik en hou ik vol, maar ik merk dat de vermoeidheid er in schiet. Trainen voor een marathon is zwaar. Degene die mij het schema heeft gestuurd, heeft mij ten zeerste aangeraden "proberen" te genieten van de trainingen. Maar dat lukt mij niet altijd. Ik ben soms blij als het erop zit. Ik ben nu ook begonnen met het nemen van "gelletjes". De appelsmaak bevalt me wel. Lekker is anders, maar je hebt het nodig bij lange afstanden.

Eten, drinken, rusten, hardlopen en werken.... dit is mijn leven nu "da atleta". Diegenen die marathons lopen of sporten zullen me wel begrijpen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten