dinsdag 5 november 2013

12e eeuws klooster in Umbrië

De bladeren van de bomen hebben rood, geel, goud en oranje kleuren. Het heuvellandschap is groen. De tijd van de kastanjes is aangebroken, de wijnen "Novello" worden jong gedronken. Het is herfst in Umbrië.

Vandaag ben ik samen met mijn collega van Villa in Umbria huizen en appartementen gaan bezoeken. We zijn naar het zuiden afgereisd met de auto en we hebben vier locaties bezocht. Allemaal heel verschillend. Van villa's tot appartementen in een klooster.

"Il Convento" is een klooster in Lugnano, Umbrië. Dat is een Franciscaner klooster uit de 12e eeuw. Dit erfgoed is gebonden aan het wonder van de heilige Franciscus die een kind, ontvoerd door een wolf, bevrijdt. Van dit wonder is een fresco te zien in de kerk. De eigenaar van de drie appartementen in het klooster die Villa in Umbria verhuurt vertelde ons het verhaal. Erg interessant.
We kregen een rondleiding. Om het gebouw ligt een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. Maar het meest indrukwekkende vond ik de kruisgang versierd met fresco's en de antieke put op de binnenplaats. Alsof je teruggaat naar de tijd...

Il Convento
Rond lunchtijd hebben we gegeten in het restaurant Il Roscio in Attigliano. Een leuke locatie. Van buitenaf zou je er niet zo naar binnen gaan, want het ligt langs de weg. Maar ik moet zeggen, de pasta was erg lekker! Als laatste hebben we een villa bezocht dichtbij Orvieto. De stad met zijn prachtige kathedraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten